Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

+36-30/927-1081

Vegital Fermenter Brown - Hűtővel ellátott multifunkciós fermentáló készülék
Vegital Fermenter Brown - Hűtővel ellátott multifunkciós fermentáló készülék
52 990 Ft 
51 990 Ft

Vegital Fermenter Brown - Hűtővel ellátott multifunkciós fermentáló készülék

Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkciós fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből").

Ugyancsak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is.

Így tehát nemcsak azoknak ajánljuk a készüléket, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket fogyasztani!

2
52 990 Ft 
51 990 Ft
Kezdete: 2023.05.19   A készlet erejéig!
Kedvezmény: 2
Megtakarítás 1 000 Ft
Részletek

A fermentált ételekhez csak a gépre van szükségünk, illetve az erjesztéshez szükséges baktérium kultúrára, amelyet már a webshopunkban is beszerezhetsz hozzá:

Ha gabona alapú tejhelyettesítőből szeretnél készíteni erjesztett italt/ételt, akkor szükséged lehet még kalcium-kloridra is, amelyet szintén megvásárolhatsz nálunk.

 

A készülék jellemzői:

  • pontos, folyamatos fermentáció
  • teljes felületű hőszigetelés
  • egyenletes fermentációs hőmérséklet
  • digitális kijelző
  • programozható fermentációs idő
  • automatikus kikapcsolás funkció
  • automatikus átváltás erjesztésről hűtésre
  • beépített elektronikus hűtőrendszer
  • rendkívül egyszerű használhatóság és könnyű tisztíthatóság

A készülék többek közt az alábbi ételek és italok elkészítésére szolgál:

  • Tej alapú, vagy tejmentes joghurt, kefir, tejföl, sajtalapok
  • Erjesztett zöldségek, gyümölcsök, savanyúságok
  • Natto (erjesztett szójabab)
  • Kimchi (fokhagymás-chilis erjesztett kínai kel)
  • Erjesztett italok, rizsbor (szaké)

Mi is az a fermentálás - általánosságban?

A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével.

Mi történik ilyenkor? 

A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.

A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos. Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint).

A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!

A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - és akár Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép!

Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital.

Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik!

És, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása”?

Zöldségeket, gyümölcsöket, és ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimcsi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben).

A kimcsi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának.

A kimcsi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak.

Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem!

És, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet!

A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak.

A fermentált ételek előnyeihez tartozik, a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára.

Ha szeretnéd látni, a fermentáló készüléket működés közben akkor kattints a képre!
A youtube csatornánkon megnézheted hogy készül a kimchi, a natto, a kesu kefir, a rizs joghurt fermentáló készülékben.

Mellékelt tartozékok:

  • Használati útmutató
  • Rozsdamentes acél tartály, műanyag fedővel
  • 4 db kerámia pohár, műanyag fedővel
  • 2 db fermentáló tálca

Műszaki adatok:

Űrtartalom 1,2 l
Feszültség 230 V
Frekvencia 50 Hz
Teljesítmény 2-40 W
Súly 3,4 kg
Méret 250x250x200

 

Adatok
Cikkszám
BNK02-1