Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

+36-30/927-1081

Rawsy - Blog

7 ok, amiért érdemes citromos vizet innod!

Rawsy
2022.01.23 12:05
7 ok, amiért érdemes citromos vizet innod!

Segít megelőzni a betegségek kialakulását

A citrusfélékben nagy mennyiségben megtalálható C-vitamin pozitív hatással bír az immunrendszerünkre, s a bennük található savak hozzájárulnak gyomrunk PH-értékének szinten tartásához, és segítenek megakadályozni a különböző fertőzések kialakulását. A citromban található fitonutriensek, amelyek erős antioxidáns hatással bíró növényi vegyületek, szintén segítenek megvédeni szervezetünket a betegségektől.

Segít a súlyvesztésben

A citromos víz nagy segítség a diétázók számára, hiszen polifenol-tartalma révén étvágycsökkentő hatása van. Ha étkezés előtt fogyasztjuk, eltelíti a gyomrunkat, így kevesebbet fogunk enni, mint eredetileg tennénk.

Javítja az emésztést

A citromos víz csökkenti gyomrunk terheltségét, mivel a citrom flavonoidok támogatják a gyomorsavat a tápanyagok lebontásában, ezzel javítva emésztésünket. Ráadásul, ha citromszeleteket teszünk a vizünkbe, a pektin pozitív hatásait is megtapasztalhatjuk, hiszen számos tanulmány bizonyította, hogy a rostok javítják emésztésünket és bélflóránk állapotát.

C-vitamin löketet ad

A citrusfélék kiváló C-vitamin források. Negyed csésze citromlé 23.6 mg C-vitamint tartalmaz, ami nők esetén a harmadát, férfiak esetén a negyedét teszi ki a javasolt napi bevitelnek. A C-vitamin egy erős antioxidáns, amely védi a sejteket a szabadgyököktől, ezáltal segít a szív- és érrendszeri betegségek és a rák kialakulásának megelőzésében.

Hidratáltan tart

A hidratáltság nem közvetlenül a citromos víznek köszönhető, hanem annak, hogy az ízesített vizek a legtöbb ember számára könnyebben fogyaszthatóak a sima víznél. Citrom hozzáadásával javíthatjuk az ízélményt, így megkönnyítve a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelét. Bár a régi szabály napi 8 pohár folyadék bevitelét javasolja, ma már a táplálkozási tanácsadók és orvosok többsége egyetért abban, hogy a kellő folyadékmennyiség testsúlyunktól, aktivitásunktól és lakóhelyünktől függ.

Segít üdének maradni

Tanulmányok szerint a magasabb C-vitamin bevitel kevesebb ránc kialakulását eredményezi, mivel képes leküzdeni a szabadgyökök károsító hatását. Ennek az lehet az oka, hogy a C-vitamin hatást gyakorol a kollagénre, mely szerepet játszik a bőr alatti kötőszövet felépítésében. Emellett a megfelelő folyadékbevitel hosszú távon üdébbé és ruganyosabbá varázsolja a bőrünket.

Javítja az anyagcserét

A citromos víz kiváló kiegészítése lehet a reggeli rutinunknak, mert beindítja az anyagcserét, segít az egészséges testsúly elérésében, illetve megtartásában.