Rawsy - Blog
Mit kell tudni a kókusztálakról?

A Rawsy kókusztálai valódi kókuszdiók héjából készültek, amelyek máskülönben hulladékként végezték volna. Ideálisak hideg és szobahőmérsékletű ételek tálalásához, de dekorációs elemként is megállják a helyüket. Egy kis odafigyeléssel évekig használhatók:
- A tálakat nem szabad a mosogatógépbe tenni! Tisztításuk langyos, mosogatószeres vízzel lehetséges.
- A tálakat nem szabad beáztatni! Az étel elfogyasztása után a lehető leghamarabb el kell mosogatni a tálakat.
- A tálakat nem érheti extrém hőhatás, és azokat nem szabad hűtőbe, fagyasztóba, mikróba vagy sütőbe tenni.
- A tálakba nem szabad meleg ételt tenni, mert az a tál megrepedéséhez vezethet.
Receptötlet:
Banánfagyi
- Hámozzunk meg és daraboljunk fel 3 banánt.
- Helyezzük a feldarabolt banánt a fagyasztóba legalább 8 órára.
- A fagyasztott banánt kb. 100 g erdei gyümölccsel helyezzük az aprítóba.
- Ha nehezen megy az aprító, adjunk a gyümölcsökhöz kb. fél deci növényi tejet.
- Addig működtessük az aprítót, amíg krémes állagot nem kapunk.
Természetesen a banánfagyit számtalan módon ízesíthetjük, tehetünk bele például mogyoróvajat és kakaóport is.